Nissan Frontier Forum banner
61 - 80 of 193 Posts
Discussion starter · #62 ·
Dobra, chłopaki, pociągnąłem dziś za spust w sprawie potrzebnych złączy. Ostateczna cena zostanie wkrótce ustalona, a wyniki testów okablowania zostaną wkrótce opublikowane, ponieważ mam członka forum w trakcie wymiany, dla którego przerobiłem wiązkę, ale nie mam wątpliwości, że moje okablowanie jest w 100% poprawne. Bądźcie czujni!

Discussion starter · #63 ·
Gość, z którym koresponduję w sprawie zamiany, ma około dnia pracy, zanim będzie gotowy, aby ją rozpocząć. Dużo pracuje, więc nie jest pewien, kiedy będzie mógł poświęcić kolejny dzień na pracę nad nią, miejmy nadzieję do końca tygodnia lub wkrótce. Zdecydował się na usunięcie Uprev NATS z kilku powodów, takich jak unikanie rachunku za holowanie i opłat dealerskich, a także lokalny salon samochodowy nie wydawał się być na tej samej stronie co on, kiedy rozmawiał z nimi o flashowaniu ecu. Z tego, co słyszałem o salonach samochodowych, niektóre z nich są przyjazne dla modów, inne nie. Obecnie jestem na rynku, aby spróbować znaleźć rozwiązanie tego problemu. Jak wspomniano wcześniej, mam nadzieję spróbować zapewnić wewnętrzny reflash tańszy i łatwiejszy niż konieczność holowania go do lokalnego dealera.

Oto kilka zdjęć, które mi wysłał silnika na miejscu:

Jeśli chodzi o wiązki konwersji, są one już przeze mnie wykonywane w tej chwili:

Discussion starter · #65 ·
Ok, wygląda na to, że ta wiązka przewodów konwersji obejmie wszystkie modele Frontiers/Xterras/Pathfinders z lat 05-12, używające wiązki silnika dla modeli Titan z lat 06-12. Jeśli skończysz z wiązką silnika z lat 04-05 Titan, mogę wykonać wiązkę konwersji specjalnie dla tego zastosowania na specjalne zamówienie. Zastosowania 13+ nie zostały jeszcze ustalone, ale jestem pewien, że mogę uwzględnić również te lata.

Całkowita cena wyniesie 120 dolarów za sztukę. Cóż, było to wyższe niż przewidywałem, ale pamiętaj, że robię każdy z nich ręcznie i przy 120 dolarach za sztukę nie ma zbyt wiele miejsca (zysk w porównaniu do czasu) na rzeczywisty zysk, który byłby wart zachodu. Oczywiście będzie spora zniżka, jeśli będzie wystarczające zainteresowanie, aby zorganizować zakup grupowy.

W każdym razie wstrzymam sprzedaż wiązki konwersji do czasu, aż wypróbuję wyniki, co nastąpi lada dzień, ponieważ członek forum, dla którego skonwertowałem jego wiązkę, kończy ostatnie etapy wymiany.

Zamierzam również wkrótce zaoferować usługę flashowania ECU, ponieważ zakupiłem Nissan consult i powinienem być w stanie flashować ECU Titana, aby działały z naszymi pojazdami, jeśli to zadziała, powinienem być w stanie je dla Ciebie flashować, więc nie będzie wymagane holowanie do dealera w celu flashowania. Jury wciąż się zastanawia, czy BCM i kluczyki do naszego pojazdu będą musiały towarzyszyć ECU podczas tego procesu. Będę informował wszystkich na bieżąco.

Discussion starter · #66 ·
Mój Consult dotarł dziś pocztą i jest niesamowity. Tytan mojego taty z jakiegoś powodu wolno włącza bieg wsteczny. Zwykłe, ogólne czytniki kodów nie pokazywały żadnych kodów związanych z transmisją, to nie tylko dało mi kody specyficzne dla skrzyni biegów, ale także odczyty TPS i stare kody, które przyszły i odeszły. Jest o wiele więcej, co mogę zrobić, ale nie mogłem z tym za długo majstrować. Zamówiłem kartę imobilizera, której potrzebuję do przeprogramowania kluczy i ecu. Następną rzeczą, którą muszę zrobić, to znaleźć cylinder zapłonu z anteną nats, Titan Frontier Xterra lub Pathfinder BCM, ECU i wiązką deski rozdzielczej, aby stworzyć makietę do flashowania.

Discussion starter · #68 ·
Więcej filmów wkrótce, jeździ nim już ponad 160 kilometrów. Zero CEL (no cóż, ma 2, ale wiemy dlaczego, jego czujnik wspomagania kierownicy jest uszkodzony, więc to jeden kod, a drugi to czujnik poziomu paliwa, który był obecny przed zamianą) ma mi wysłać więcej filmów do opublikowania! Wiązki przewodów są właśnie montowane!

Discussion starter · #70 ·
O TAK! To dobra wiadomość! Chcę to zrobić. Ile to będzie kosztować w sumie? Jestem za tym, żeby kupić uprząż, żeby mieć ją, gdy będę gotowy na zamianę.
Cena podstawowa wyniesie 120 $. Planuję zakup grupowy, więc oczywiście będzie zniżka.0-60 kontrola trakcji szaleje, mocno kręci na C200 ????
http://youtu.be/iuujx3KuXas

Cześć wszystkim, jestem Brian, ciężarówka na zdjęciach i filmach jest moja. Działa świetnie i żadnych kodów poza przerywanym kodem czujnika paliwa, ale miałem go przed wymianą. Sinisterfrontier06 zrobił dla mnie konwersję wiązki i bardzo pomógł z kilkoma problemami, które napotkałem, ogromne podziękowania dla niego!!!! Jakieś pytania? Pytajcie śmiało.

Zastanawiałem się nad zrobieniem tej zamiany, ale jakie części z rynku wtórnego, takie jak doładowanie, są dostępne? I do jakiej mocy byłyby dobre? Chcę to zrobić w przyszłości z moim 06 se i zachować 4x4 i zrobić pełną zamianę Titana, jeśli chodzi o osie i wszystko. Moje pytanie brzmi, jaki jest mpg po wykonaniu pełnej zamiany? A także, czy holowanie większych rzeczy byłoby bezpieczniejsze? Jak większa łódź, którą Frontier mógłby pociągnąć z vq40? Z góry dziękuję. Mam nadzieję, że ktoś udzieli mi kilku informacji na te kilka pytań. A w sumie, ile kosztowała ta budowa? ::smile::

Jeśli chodzi o rynek wtórny, vks mają wszystko, co my i jeszcze więcej. Nie pamiętam, czy Stillen wciąż produkuje zestawy doładowania dla nich, ale wierzę, że mniejsza firma zaczęła je produkować z ładowarkami rotrex. Jeśli chodzi o mpg, dostaję około 1 mpg mniej niż z v6 w tych samych warunkach. (14 do 15 mpg). Jeśli chodzi o holowanie, nie wiem? Czy v8 pathy ma większą zdolność holowania niż v6? Myślę, że to byłby dobry wskaźnik. Och, i koszt, myślę, że to było około 3500, zanim sprzedałem niektóre ze starych rzeczy.

Silnik trans ecu wiązka przewodów wykonana przez sinster. Z grubsza wszystko, co mówi na początku tego wątku, a ja mam 4x4 skrzynię rozdzielczą z Frontier przykręconą do skrzyni biegów Titan i nie rusza się, zachowujesz wały napędowe

Silnik trans ecu wiązka wykonana przez sinster. Z grubsza wszystko, co mówi na początku tego wątku, a ja mam 4x4 skrzynię rozdzielczą z Frontier przykręconą do skrzyni biegów Titan i nie rusza się, zachowujesz swoje wały napędowe
Nie musiałeś wymieniać chłodnicy? A co, jeśli zamieniłem osie i zawieszenie z Titana na Frontiera? Wszystko nadal się zgadza? Planuję uzyskać przyzwoitą moc dzięki zamianie. Więc chcę, żeby wytrzymał.

No cóż, muszę przestać być leniwy i nagrać film z aktualizacją lub coś w tym stylu. Mam długie rury Pacesetter bez katalizatorów, wydech 2,5 cala za kolektorami, który łączy się w jedną rurę 3 cale, a następnie do tłumika Delta Flow, zapomniałem nazwy, w zasadzie podróbka Flowmaster, a następnie skręca w dół zaraz za osią. Dzięki, jest trochę głośny jak dla mnie, wideo tak naprawdę tego nie oddaje. Bee. Jeżdżę nim codziennie od tamtej pory bez problemów.

61 - 80 of 193 Posts