Nissan Frontier Forum banner
81 - 92 of 92 Posts
Zamieszczam tutaj części, których ktoś potrzebowałby, jeśli chce to zrobić sam. Sprzedałem radia, które miałem, więc zamierzam scentralizować tutaj więcej informacji na temat części potrzebnych do konwersji. Zgodnie z obietnicą, kiedy sprzedałem, przesłałbym dodatkowe szczegóły, jeśli ktoś chciałby to zrobić sam.

1. Fabryczna jednostka centralna Nissana:
2591A5UD0A lub 2591A5UD0B

View attachment 320522

2. 20-pinowa żeńska wiązka przewodów z wszelkimi potrzebnymi dodatkowymi przewodami.
View attachment 320523

3. 20-pinowa męska wiązka przewodów z potrzebnymi przewodami.

View attachment 320524

4. 40-pinowa niestandardowa wiązka przewodów
View attachment 320525

5. 2 x złącza USB Nissana do tyłu urządzenia (możesz już mieć jedno z tyłu urządzenia). Pochodziły od dostawcy w Chinach i dotarły po dwóch miesiącach, FYI.
View attachment 320526

6. Zaprogramowana płytka i przylutowana płytka Arduino mega do konwersji analogowo-cyfrowej elementów sterowania kierownicą oraz płytka stykowa z rezystorami 1k dla każdego kanału kierownicy podłączonego do wejścia analogowego 0 i 1. Potrzebujesz również Seeed studio CAN-Bus Shield V2 do utworzenia magistrali CAN-bus Nissan media, te części wymagają programowania i lutowania. Po zakończeniu będzie to wyglądać mniej więcej tak. Ostatecznie umieściłem wokół niego domowej roboty obudowę.

Przewody to:
Przychodzący przełącznik kierownicy A - niebieski
Przychodzący przełącznik kierownicy B - biały
Przychodząca masa kierownicy - czarny
Zasilanie - ACC
Masa
Wychodzący Media Can-H
Wychodzący Media Can-L

View attachment 320527

7. Instrukcje dotyczące ponownego okablowania i instalacji kamery. To było trudniejsze niż się spodziewałem, więc wszystko udokumentowałem i dostarczę zdjęcia/instrukcje.
Instrukcje dostępne tutaj: AA-AC Frontier Upgrade - Camera
Widziałem, że nowsze pojazdy 2017+ mogą mieć „detektor kamery” na schemacie okablowania. Może to być solidne ekranowanie aż do kamery. Ktoś z 2017+ musiałby się rozejrzeć, aby to zweryfikować.

8. Złącza antenowe. Odbiornik obsługuje wzmacnianą antenę, ale użyjemy jej w sposób niewzmacniany, ponieważ Frontier ma długą antenę.
Pokazuję tutaj różnicę. Potrzebujesz jednego po lewej, Frontier po prawej. Wydaje się to niemożliwe do znalezienia, ale mam dwa z nich, jeśli ktoś jest zainteresowany zakupem.

View attachment 320528

9. Instrukcje dostępu do tajnego menu w celu wprowadzenia prawidłowych wartości dla kamery cofania. Zrobiłem trochę badań i musiałem to wszystko rozgryźć. Istnieją tajne ekrany, aby zmodyfikować urządzenie, aby działało jak samochód cofający do nowych danych, aby działało jak Frontier o szerokim promieniu cofania. Wkrótce to opublikuję.

Co możesz nadal chcieć/potrzebować:

OPCJONALNIE: Wtyczka USB do deski rozdzielczej (aby zastąpić gniazdo 12 V po stronie pasażera). Kupiłem poniższy przedmiot na eBay i działał dobrze po podkładce.
USB AUX Adapter Socket 3,5 mm Jack Car Dashboard Mounted Extension Cable MA1101 | eBay

OPCJONALNIE: Konwerter audio z poziomu wzmacniacza na fabryczny wzmacniacz, taki jak SCOSCHE SLC4 (potrzebny, jeśli masz fabryczny wzmacniacz Rockford lub wzmacniacz z rynku wtórnego, który wymaga poziomu liniowego). Zmniejszyłem wzmocnienie do minimum i działa świetnie z Rockford.

Otwarte elementy, o których należy pamiętać:
Diagnostyka urządzenia zgłosi, że miernik kombinacji nie działa w 100%, ponieważ tylko go imitujemy
Antena zgłosi przerwę w obwodzie, ponieważ nie używamy wzmacniacza i nie podłączamy zasilania 12 V do wzmacniacza radiowego (nie jest to konieczne, chyba że chcesz antenę w kształcie płetwy rekina)
Nie jestem pewien, co by się stało w NissanConnect, myślę, że ta funkcja nie będzie działać
Gdzie mogę dostać te części?

Fajnie, że ci się udało, ale w takim razie dlaczego nie pójść drogą aftermarketową i mieć również lepszą jakość dźwięku?
Dobre pytanie. Z tego samego powodu mam VK56, a nie LS, staram się trzymać blisko fabryki.

Aftermarket byłby o wiele łatwiejszy, ale podoba mi się estetyka fabrycznego urządzenia.
Rozumiem, że podoba ci się fabryczny wygląd. Po prostu wygląda bardziej jednolicie. Niestandardowe radia są oczywiste i sprawiają, że ciężarówka wygląda jakoś taniej. To było moje utrudnienie w uzyskaniu zaktualizowanej jednostki centralnej dla mojego 2018 roku. Myślałem, że tylko ja lubię również fabryczny wygląd.

Rozumiem, że podoba Ci się fabryczny wygląd. Po prostu wygląda bardziej jednolicie. To było moje utrudnienie w uzyskaniu zaktualizowanej jednostki centralnej do mojego 2018 roku. Myślałem, że jestem jedynym, któremu również podoba się fabryczny wygląd.
Za każdym razem, gdy ktoś ma taki punkt widzenia, zastanawiam się dlaczego.
Chodzi mi o to, że powodem ulepszania fabrycznej jednostki centralnej jest tak naprawdę poprawa dźwięku, a nie "wyglądu".

Niezależne radia są oczywiste i sprawiają, że ciężarówka wygląda jakoś taniej.
Nie może być gorzej niż niezależny grill z gigantycznym, niedopasowanym napisem "N I S S A N", prawda? :p

Za każdym razem, gdy ktoś ma taki punkt widzenia, zastanawiam się dlaczego.
Chodzi mi o to, że powodem ulepszania fabrycznego radia jest tak naprawdę poprawa dźwięku, a nie "wyglądu".

Nie może być gorzej niż grill z rynku wtórnego z gigantycznym, niedopasowanym napisem "N I S S A N", prawda? :p
🤷‍♂️

Czy ktoś próbował tego w Frontier z 2019 roku? Bardzo chciałbym mieć CarPlay, ale zachować fabryczny wygląd i funkcjonalność. Po prostu nie przepadam za radiami z rynku wtórnego w dzisiejszych czasach.

Czy ktoś wie, jak zakodować moduł adurino do sterowania z kierownicy?
Czy masz coś konkretnego, co próbujesz zrobić, czego nie można zrobić za pomocą ASWC-1 lub PAC SWC?

Potrzebuję pomocy w uruchomieniu mojej kamery cofania z rynku wtórnego, a podświetlenie przycisków nie działa, mikrofon nie działa i elementy sterowania w kierownicy
W tym momencie prawdopodobnie lepiej będzie zabrać to do renomowanego warsztatu audio samochodowego, aby dowiedzieć się, dlaczego nie działają podświetlenie, mikrofon i elementy sterowania w kierownicy.
Ta "arduino" rzecz to coś innego w całości.

W tym momencie prawdopodobnie lepiej będzie zabrać to do renomowanego sklepu ze sprzętem samochodowym, aby dowiedzieć się, dlaczego nie działają twoje podświetlenie, mikrofon i elementy sterowania na kierownicy.
Ta "arduino" to coś zupełnie innego.
Zabrałem to w jedno miejsce, powiedzieli mi, żebym poprosił o pomoc op. Próbowałem się skontaktować

Czy ktoś ostatnio to robił? Zrobiłem to w moim Frontier, ale niektóre rzeczy nie działają i chciałbym dowiedzieć się, jak je naprawić. Kamera cofania z rynku wtórnego nie uruchamia się, gdy wrzucam wsteczny, ale jednostka centralna rozpoznaje ją, gdy wchodzę w ustawienia kamery, mikrofon nie działa, podświetlenie nie działa, a elementy sterowania na kierownicy nie działają. Zrekompensuję ci to, jeśli uda ci się pomóc mi rozwiązać moje problemy.

81 - 92 of 92 Posts