Przeszukiwałem to forum i kilka innych, ale nie mogłem znaleźć nigdzie informacji, które części są wymienne w Frontier 1. generacji. Chodzi mi o to, czy są jakieś części z Xterra, Pathfinder lub innego pojazdu Nissana, które pasują do Frontier?
Mam Xterra se z 2000 roku i zastanawiałem się, czy błotniki z 00 Frontier pasowałyby do niego. Nienawidzę tego, jak moje błotniki X są uformowane, aby pasowały do plastików za przednimi kołami.Tak. Wiele, wiele części. Jestem samozwańczym ekspertem od wymiennych części. Co chcesz wymienić?
Wysłane przez moje R2D2 za pomocą Tapatalk
Chciałbym, żeby mój Frontier z 98 roku wyglądał Bad A**. Czy mógłbyś mi pomóc? Czy byłaby możliwość zrobienia z niego Fronterry i czy można przejść na nowszy model i jak nowy mogę wziąć?Tak. Wiele, wiele części. Jestem samozwańczym ekspertem od wymiennych części. Co chcesz wymienić?
Nie wspomniałeś o jakich latach. Mogę ci powiedzieć, że Frontier 98-00 i Xterra 00-01 używały tego samego zespołu reflektorów.Czy mogę zamienić obudowę reflektora 1. generacji Frontier i zainstalować ją w Xterra 1. generacji?
Zastanawiałem się, czy przednie drzwi po stronie pasażera z Xterra 2002 będą pasować do mojego Frontier z przedłużoną kabiną z 1999 roku. Sprawdziłem kilka giełd części i nie mają nic pasującego do mojego Frontiera po 2000 roku.Wymienne części między Frontierem 1. generacji a Xterra 1. generacji są nieskończone. Jeśli chodzi o nadwozie i wnętrze, wyobraź sobie linię poprowadzoną wzdłuż oparć przednich siedzeń, a wszystko do przodu jest takie samo lub wymienne. Silnik i układ napędowy są takie same, a przednie zawieszenie jest takie samo. Mamy również części układu napędowego i zawieszenia ze wszystkimi latami hardbody (pickupy i Pathfinder) i tylna klapa jest również wymienna z tylną klapą hardbody. Pathfinder 3. generacji z silnikiem 3.3L ma również komponenty silnika i kilka części układu napędowego.
Zwróć uwagę, że kiedy mówię, że części są wymienne, istnieje kilka wyjątków, z których największym jest to, że większość części układu napędowego nie jest taka sama między 4-cylindrowymi i 6-cylindrowymi. Różnica w komponentach silnika jest oczywista.
Nie wiem, czy widziałeś mój projekt, ale myślę, że spodobałby Ci się Nissan Fronterra... Zrobiłem zamianę przodu Xterra, a następnie poszedłem z włóknem szklanym dookoła.
Wysłane przez mojego R2D2 za pomocą Tapatalk
Muszę znaleźć silnik do 99 Frontier 4-cylindrowego, czy możesz mi powiedzieć, które roczniki będą pasować?Tak. Wiele, wiele części. Jestem samozwańczym ekspertem od wymiennych części. Co chcesz wymienić?
Jestem prawie pewien, że 98-04 Frontier i 00-04 Xterra z 4-cylindrowym silnikiem KA24DE będą pasować. Altima 98-00 również używała KA24DE.Muszę znaleźć silnik do Frontier 99 z 4 cylindrami, czy możesz mi powiedzieć, które roczniki będą pasować?
O ile oba są V6 (bez doładowania), powinny być bezpośrednią zamianą. Korpusy zaworów mają nawet ten sam numer części.Mam Frontier ext cab 4x4 z 2000 roku z uszkodzoną automatyczną skrzynią biegów. Czy automatyczna skrzynia biegów z Xterra 4x4 z 2004 roku pasowałaby?
Zastanawiasz się, jaka jest różnica? Używają tego samego modelu skrzyni biegów, więc mogą mieć różnicę w przełożeniu w skrzyni biegów. Instrukcje wymiany odnoszą się do "dokładnych" zamienników; czasami części działają, mimo że nie są "dokładnie" takie same.Sprawdziłem w salonie i na złomowisku, które sprawdziło swoją instrukcję wymiany, tylko 2000-2002 Frontier & Xterra
Czy mogę zamienić przednią szybę z Frontier 2004 na Xterra 2004?Tak. Wiele, wiele części. Jestem samozwańczym ekspertem od wymiennych części. Co chcesz wymienić?
TAKCzy mogę zamienić przednią szybę z Frontier 2004 na Xterra 2004?