Nissan Frontier Forum banner

Magnetyczny korek spustu oleju

5.7K views 14 replies 6 participants last post by  shift_RUSH  
#1 ·
Pytanie do wszystkich w społeczności, GReddy, Mishimoto lub Nismo magnetyczny korek spustowy oleju, który jest lepszy? Ktoś ma jakieś przemyślenia. Dzięki. Wiem, że nie są magiczne, ale zapewniają niewielką ilość czyszczenia oleju i z tego, jak czułe jest nasze zmienne ustawienie zaworów, wiem, że każda drobnostka pomoże

#6 ·
Miałem wrażenie, że elektrozawór VVT ma sitko i że sitko to może się zakleić, jeśli olej nie jest "szczęśliwy". Powiedziało mi to dwóch mechaników.
To prawda. Może to być sitko elektrozaworu lub uszczelki O-ring na pokrywach dostępu. P0021 po wymianie łańcucha rozrządu

Używam magnetycznej śruby spustowej, ale niewiele z niej schodzi. Prawdopodobnie nie ma znaczenia, jakiej jest marki. Jeśli nadal masz kody, spróbuj wymienić uszczelkę O-ring - lub całą pokrywę dostępu po tej stronie.

#5 · (Edited)
Zrobiłem to kilka razy. Zespół vvt został dwukrotnie wymieniony, ponieważ kontrolka silnika nie chciała zgasnąć. Trzech mechaników przyjrzało się temu i wypróbowało różne rzeczy. Jeździł świetnie, bez problemów, tylko czujnik vvt nie był zadowolony. Potem pewnego dnia światło zgasło i od tego czasu jest dobrze. Więc po prostu próbowałem uszczęśliwić ją magnetyczną wtyczką. Myślę, że kilka dodatkowych dolarów za prawdopodobnie szczęśliwszy zespół vvt, jestem na tak.

#8 ·
Mam korek z wgłębieniem. Bo czemu nie mieć magnesu neodymowego dobrego do 300 stopni. Nie wiem, czy któryś jest lepszy od drugiego, ale lubię, gdy łapie nawet bardzo drobne rzeczy.

• Like
Reactions: Schway78
#10 ·
Dzięki za informację zwrotną, teraz mam opcje i muszę zrobić rozeznanie. Wiem, że nie są potrzebne, ale wezmę każdą pomoc dla mojego silnika, aby ułatwić mu życie, nawet jeśli to tylko 0,01% pomocy za 10 dolarów, jestem na to gotów. Byłem mechanikiem przez 15 lat w siłach powietrznych w bazie MacDill AFB, pracując pod SOCOM i widziałem wszystkie rodzaje pojazdów i ich zużycie. Wszystko, co może pomóc i co mogę zrobić niedrogo, jestem za.

#13 ·
Pomyślałem, że podzielę się tym tutaj, jeśli jesteście zainteresowani tym, co robią. Korek oleju to magnes neodymowy marki Dimple po 12 500 milach (~jeden rok) na syntetycznym oleju Amsoil Signature 25 000 mil. Samochód ciężarowy ma teraz 32 600 mil przebiegu.

Image

Image

Image

Image

#14 ·
Wow, dzięki za udostępnienie. W zeszłym miesiącu założyłem magnetyczny korek oleju. Wygląda na to, że Twój zebrał drobne cząsteczki. Zdecydowanie wolę, żeby zostały zebrane przez magnes, niż miały swobodnie pływać w moim silniku. Jeszcze raz dziękuję za post i zdjęcia. Mówię, że nie zaszkodzi mieć taki. Każda pomoc w przedłużeniu żywotności silnika i jego komponentów jest zawsze dobra.

#15 ·
Magnesy świetnie nadają się do przyciągania niektórych metali... z których aluminium (między innymi) nie jest jednym z nich. Filtr oleju na ratunek dla wszystkich innych niemetalizowanych metali - swobodne pływanie! Każdy, kto stosuje wydłużone interwały wymiany oleju, 'może' skorzystać na wymianie nowego filtra oleju w połowie drogi. Pakiety dodatków w lepszych olejach pomogą chronić olej, ale drobne cząstki to to, co degraduje przednie/tylne uszczelniacze główne... których wymiana jest kosztowna.