Nissan Frontier Forum banner
1 - 8 of 8 Posts

·
Registered
Joined
·
6 Posts
Discussion Starter · #1 ·
I recently installed some bilstien 5100 on my 2013 frontier and now ive got a hitting noise coming from the rear end when i go over bumps. Ive went under and checked what i could and eveything seems fine.. Can some one give me advice or point me in the right direction of the problem? Id greatly appreciate it.
 

·
Premium Member
Joined
·
7,231 Posts
Broken leaf spring leaf?
 

·
Registered
Joined
·
1,979 Posts
Bottom bolt of shock absorber with the two ear'ed axle mount brk't will clunk-clunk if you dont really tighten well, I give them what i feel is at least 80-100ftlbs.
 

·
Premium Member
2020 Frontier King Cab SV 4x4
Joined
·
155 Posts
+1 on the bottom shock bolt torque. Factory spec is 148 ft lbs, Check the top also, 33 ft lbs

Suspension parts are a really bad place to not use correct torque values. Results can be ugly




Sent from my iPad using Tapatalk
 

·
Registered
Joined
·
2,903 Posts
Did the new shocks come with a new metal sleeve for the bottom mount? Where did you order them from?
 

·
Registered
Joined
·
2,903 Posts
I recently installed some bilstien 5100 on my 2013 frontier and now ive got a hitting noise coming from the rear end when i go over bumps. Ive went under and checked what i could and eveything seems fine.. Can some one give me advice or point me in the right direction of the problem? Id greatly appreciate it.
??
 

·
Registered
Joined
·
6 Posts
Discussion Starter · #7 ·
Did the new shocks come with a new metal sleeve for the bottom mount? Where did you order them from?
Thanks for the reply!
But no, they only came with the shock itself. I ordered front and back, the front came with the bushings and washers but the back shocks came with nothing.
 

·
Registered
Joined
·
6 Posts
Discussion Starter · #8 ·
+1 on the bottom shock bolt torque. Factory spec is 148 ft lbs, Check the top also, 33 ft lbs

Suspension parts are a really bad place to not use correct torque values. Results can be ugly




Sent from my iPad using Tapatalk
Thanks for the reply!
I will check that all the bolts have the correct pounds of force. Hopefully this solves my issue
 
1 - 8 of 8 Posts
Top