Nissan Frontier Forum banner

1 - 4 of 4 Posts

·
Registered
Joined
·
2 Posts
Discussion Starter #1
Hi everyone new member here just bought a nissan frontier 2007 4.0 6spd 124,000 miles king cab no warranty drove it 2hrs home and loved it rode smooth shifts great sounds great no rust but after getting home showing it off I went to start it up again and it sounds like it has a exhaust leak and only idles about 500-600 rpm idels ruff took it down the road and stopped shut it off and it started running fine again took it back home about 2mi shut it off back on again and same problem all over only thing I did before all this started was test the 4wd and everything worked fine.also no check engine lights or anything like that I can't figure it out any help would be greatly appreciated.
 

·
Registered
Joined
·
50 Posts
Hi Jdrs89
Welcome.
I'm no great expert but i read that the spark plug needs to be changed around every 100,000km or 60,000m. Or could it be something with the gaz, poor octane , old or low level in tank where water would accumulate.


Sent from my iPhone using Tapatalk
 

·
Registered
Joined
·
3,891 Posts
Could be a dirty throttle body and/or MAF sensor. If you tackle this, read carefully on the forum everything about the process of cleaning these, including using the proper chemicals made for each. The throttle body seems particularly sensitive about being touched. If you have trouble afterward, there's a throttle body re-learn process that works, but it's sometimes fussy.

Good luck. I've had my '06 since it was new.
 
1 - 4 of 4 Posts
Top