Nissan Frontier Forum banner

Wysokie obroty jałowe po zimnym starcie....

8.6K views 22 replies 12 participants last post by  RobFrisco415  
#1 ·
2019 4.0
Ostatnio zauważyłem, że zimny start wynosi 1500 obr./min z pulsującymi obrotami biegu jałowego.
Następnie po minucie spada do 1000 obr./min... przestaje pulsować.
Wrzucenie biegu i jazda to około 650-700 obr./min.
Po rozgrzaniu pozostaje tak samo i zwykle dobrze pracuje na biegu jałowym.
Normalny?

#2 ·
Google:
Dlaczego mój samochód wchodzi na wysokie obroty po uruchomieniu?

Typowe przyczyny wysokich obrotów na biegu jałowym podczas rozruchu to zazwyczaj: duży wyciek podciśnienia, przepustnica zablokowana w pozycji otwartej, silnik krokowy tempomatu zablokowany w jednej pozycji; uszkodzony czujnik położenia przepustnicy i/lub uszkodzony silnik lub elektrozawór regulacji biegu jałowego.

#3 ·
Edycja: Sprawdziłem temperatury w Toledo. Dziś rano około 40 stopni. To normalne zachowanie przy uruchamianiu w bardzo zimnych warunkach. Czy dzieje się tak, gdy temperatura przekracza 50 stopni Fahrenheita?

#6 ·
Właśnie jechałem, było 72 stopnie na zewnątrz....Myślę, że kiedy kupiłem to 2 miesiące temu, zimny start wynosił około 1000 obr./min w latach 50.
Ale potem miałem niskie obroty biegu jałowego i dostawałem słynne wibracje po rozgrzaniu....wydaje się, że teraz tego nie robi.....płynna praca na biegu jałowym

#9 ·
2019 4.0
Ostatnio zauważyłem, że zimny start wynosi 1500 obr./min z pulsującymi obrotami biegu jałowego.
Po wrzuceniu biegu i jeździe wynosi około 650-700 obr./min.
Po rozgrzaniu pozostaje tak samo i zwykle dobrze pracuje na biegu jałowym .
Normalnie?
Nie jestem pewien, co masz na myśli mówiąc "pulsujące obroty biegu jałowego", ale mój 2017 robi to samo przez mniej więcej ten sam czas, z wyjątkiem głębokiego zimna, kiedy to pozostaje podwyższony (może 1200-1300) przez 4-5 minut. Zawsze tak było.

Powiedziałbym, że jesteś normalny... albo tak samo zepsuty jak mój, wybierz sobie.

#10 ·
#12 ·
Fajnie, po prostu chciałem wiedzieć, czy czyjś samochód ciężarowy też tak robi... Przeżyję to... Ciepła praca na biegu jałowym wydaje się lepsza niż wtedy, gdy go kupiłem... Włożyłem nowy akumulator i użyłem środka do czyszczenia wtryskiwaczy HEET przez pierwsze 3 tankowania.

#13 ·
Trzy rodzaje obróbki HEET mogą być również przyczyną, FYI. Jeśli po pierwszym zabiegu nie miałeś dużo wody w zbiorniku, to po prostu dodajesz więcej alkoholu (żółty HEET Metanol, czerwony Heet izopropyl) do zbiornika, oprócz alkoholu, który jest już w gazie. To mogło wpłynąć na zapłon/spalanie paliwa?? Za dużo dobrego w tym przypadku. Tylko moje zdanie.

Doświadczam tego typu stanu na moim pierwszym zbiorniku potraktowanego gazu w moim Harleyu każdej wiosny. Kiedy tylko przepalę ten pierwszy zbiornik gazu, motocykl działa idealnie. Oczywiście jest z gaźnikiem, ale koncepcja jest podobna.

#15 ·
Tak, na razie skończyłem z HEET
Widzę, że jesteś z Ohio. Jestem w Illinois i zwykle używam czerwonego Heet późną jesienią, aby upewnić się, że woda w systemie zostanie usunięta tuż przed zimą, aby zapewnić dobre, solidne rozruchy zimą. Robię to co roku dla naszych pojazdów i od tego czasu nigdy nie miałem problemu z uruchomieniem.

Zanim to zrobiłem (około 20 lat temu), przewód paliwowy mojego Mitubishi Eclipse zamarzł pewnego styczniowego dnia. Akumulator był w pełni naładowany i działał świetnie, ale nie było zapłonu. Mój teść dopilnował, żeby mnie skrytykować za to, że nie zrobiłem kuracji Heet nie tylko dla mojego samochodu, ale także dla żony :p . Lekcja odrobiona i zawsze przekazuję to innym. ;)

#18 ·
2019 4.0
Wrzuć bieg i jedź, to około 650-700 obr./min.
Po rozgrzaniu pozostaje tak samo i zwykle dobrze pracuje na biegu jałowym .
Normalne?
Tak jak większość tutaj z moim 2017. Zaakceptowałem to jako normalne i nie miałem żadnych problemów przez ponad 10 000 mil od zakupu. To lekka ciężarówka i jeśli oczekujesz ciszy luksusowego samochodu od zimnego startu, prawdopodobnie kupiłeś niewłaściwy pojazd. Uważam to za elektronikę robiącą to, co było oldschoolowe, gdy silniki uruchamiały się przy wyższych obrotach, wtedy trzeba było wcisnąć pedał przyspieszenia, aby obniżyć je o jeden stopień po rozgrzaniu.

#23 ·
Mój uruchamia się za każdym razem, gdy go uruchamiam, ale stoi tam od co najmniej kilku dni lub tygodnia lub 2 tygodni...... bez problemów po rozgrzaniu.... 2016 4.0 około 72 tys.

• Like
Reactions: NRAJOE