Nissan Frontier Forum banner

1 - 9 of 9 Posts

·
Registered
Joined
·
6 Posts
Discussion Starter · #1 ·
Need a little help, #4 misfire code i have changed plugs ,wires, distributer cap and rotor still no change replaced air filter checked for vacuum leaks tried crimping vacuum line to egr valve and checked ohms on injectors which are 10.3 to 10.5 on all 4 truck misses at low rpm's while through town as well as under load at stoplights but seems to accelerate great once i get above 2000 rpm's any thoughts? 212000 miles

Sent from my SPH-L720 using Tapatalk
 

·
Premium Member
Joined
·
7,128 Posts
Original distributor?
 

·
Premium Member
Joined
·
7,128 Posts
If you do replace it, go with Nissan OEM part.
 

·
Premium Member
Joined
·
7,128 Posts
Perhaps it can be bench tested? Try an autoparts store for more info.

Battery terminals clean & tight?
 

·
Registered
Joined
·
6 Posts
Discussion Starter · #7 · (Edited)
Perhaps it can be bench tested? Try an autoparts store for more info.

Battery terminals clean & tight?
Yes 12.4 volts not running 14plus running

Sent from my SPH-L720 using Tapatalk

Yes 12.4 volts not running 14plus running

Sent from my SPH-L720 using Tapatalk
I can see where the timing was adjusted by old bolt mark on ear of distributer adjust slot

Sent from my SPH-L720 using Tapatalk
 

·
Premium Member
Joined
·
7,128 Posts
You're doing a fine job of troubleshooting thus far. Pretty sure it was member smj999smj that mentioned using OEM for most electrical parts. He was a Nissan service tech for many years and really knows his chit.
Good luck! Keep us posted...gotta hit the hay here.
 

·
Registered
Joined
·
398 Posts
Try swapping the #3 and #4 injectors. See if the code follows.

A timing adjust helped me. Check the manual for the procedure.
 
1 - 9 of 9 Posts
Top